Deel verdachten Kraka roofmoordzaak ontkent
21 May, 07:12
foto


Fanuel D., Clyde H., Milton V. en Virbian W. ontkennen iets met de roofmoord te Kraka te maken te hebben. Samen met hen worden ook Milton F., Melvin A., Dion B., Mirtel F. en Jurvin B. verdacht van de moord op Zyllavana Mangkoeredjo (20) en Isaak Poetisi (56). De slachtoffers lieten vorig jaar op 7 juni na een roofoverval het leven te Kraka.  

Fanuel D. werkte voor hetzelfde bedrijf als de slachtoffers. Hij zei dat hij geen informatie doorgespeeld had en dat hij Clyde H. gebeld had voor een afspraak. Fanuel D. verklaarde dat hij nooit gezegd had dat het dienstvoertuig met goud vertrokken was. Toen de politie hem onder druk zette, zei hij dat hij informatie had doorgespeeld. In het begin had hij bij de politie ook steeds ontkend, maar volgens hem bleef de politie hem onder druk zetten. Hij hield vol dat hij niet de informatie had wanneer een voertuig wel of niet met goud wegging. Dit was niet bekend onder het personeel. 

Kantonrechter Maureen Dayala herinnerde Fanuel D. eraan dat hij bij de hulpofficier verklaard had dat hij Clyde H. gebeld had om de informatie door te spelen. Clyde H. zou hem toen beloofd hebben dat, als de beroving zou slagen, hij ruw goud zou krijgen. Volgens Clyde H. heeft hij geen wapens verstrekt aan de medeverdachten. Op een feest zou hij wel gesproken hebben met Milton F. In dit gesprek heeft hij niets verteld over de transport van het goud door het bedrijf. Ook heeft hij Milton F. nooit benaderd om de beroving op het voertuig te plegen. 

Virbian W. ontkende dat hij een wapen heeft verstrekt om een beroving te plegen. Milton V. zei dat hij een five shooter had gevonden. Dit vuurwapen verkocht hij voor US$ 1000, omdat hij in geldnood zat. Hij kon zijn geld niet krijgen en nam het vuurwapen terug. Op 3 juni zal deze zaak verder behandeld worden. De verdachten worden bijgestaan door de raadslieden Arjen Ramlakhan, Murwin Dubois, Georgette Leter, Harold Belfor, Hedley Derby, Frank Truideman en Maureen Nibte.

Wanita Ramnath


Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September