Robinhood plaatst zich voor Concacaf League
19 May 2019, 18:37

Robinhood is zondag in Jamaica doorgestroomd naar de Concacaf League door met penalties van Real Hope van Haïti te winnen. De ruststand in deze ontmoeting was 1-1. De eindstand na 90 minuten was nog steeds gelijk. Volgens de regels van Concacaf voor dit toernooi moest er een winnaar uit de bus komen. Dus werd de wedstrijd die in het East Stadium werd gespeeld, verlengd met 2 x 15 minuten. Dan nog kwam er geen verschil en moesten penalties uiteindelijk bepalen wie de winnaar zou worden. Claidel Kohinor maakte bij de eerste trap van Real Hope gelijk een safe. Robinhood won uiteindelijk van de Haïtianen nadat de tweede trap van Real Hope boven het doel verdween. Kohinor is ongetwijfeld de held, stopte het derde doelpunt en won Robinhood hierdoor met 3-1.

Robinhood, de kampioen van Suriname tevens de Concacaf Caribbean Clubshield Champions, moest het opnemen tegen Real Hope om zo de laatste plaats in de Concacaf League te bezetten. Real Hope eindigde als vierde tijdens de onlangs gehouden Concacaf Caribische Club kampioenschappen waaraan slechts prof teams uit de regio meedoen. De kampioen van de profclubs is Portmore United geworden waar Surinames international Donegy Fer in dienst is.  Deze club speelt het volgende jaar in Concacaf Champions League met 14 anderen clubs uit clubs in Noord-Amerika, het Caribisch gebied en Centraal Amerika en de kampioen van de Concacaf League.

Het was de Braziliaan in dienst bij Robinhood, Alan Lucas Da Costa, die de score opende in de 15e minuut via een penalty. Kohinor ging in de 27e minuut tot het uiterste om een hoekschop die richting het doel ging, te stoppen. Tot dan was het een gelijkopgaande wedstrijd. In de 32e minuut kwamen de Haïtianen op gelijke hoogte. Uit een vrije trap die via de deklat terug in het veld kwam, werd ongestoord ingekopt door Dunel Blaise: (1-1). De Haïtianen namen vanaf dit moment het spel over. Zij kwamen keer op keer gevaarlijk opzetten, maar de verdediging van Robinhood hield stand. Tot doelpunten kwamen geen van beide ploegen verder in deze helft. Opmerkelijk was een behoorlijke wind, die voor een zekere irritatie zorgde.

Real Hope begon goed aan de tweede helft. Het voordeel kwam voor Robinhood toen Real Hope vroeg in de tweede helft met een man minder de wedstrijd verder moest afwerken. Jeudy Johnson kreeg zijn tweede gele kaart wat automatisch rood betekende. Robinhood zocht de aanval op. Andwele Baja moest in deze helft op de rem drukken wat een penalty opleverde voor Real Hope. De penalty werd, ondanks dat Kohinor al verslagen was, naast het doel geschoten door Bruno Windlin en bleef de stand 1-1. Baja kwam dichtbij een doelpunt na een vrije trap. Hij kopte door, maar de paal stond in de weg voor het tweede doelpunt. Stefano Rijssel kreeg ook een goede kans in de 84e minuut om te scoren, maar de doelman van Real Hope, Luis Valendi Odelus dacht er anders over. In de eerste als tweede verlenging kwam er ook geen verandering in de score.

Robinhood heeft zich samen met 21 andere ploegen geplaatst voor Concacaf League. De club moet verder voldoen aan de club licentie voorwaarden om deel te nemen aan dit toernooi. Voor de Caribische regio zijn er drie plaatsen ter beschikking. De overige plaatsen zijn voor Centraal Amerikaanse clubs en de kampioen van Belize.