Criminelen schieten burgers neer; verdachte aangehouden
16 May 2019, 20:31
foto


 J.S. (20) en A.K. (68) zijn door criminelen in hun woning overrompeld en beschoten.  Uit de woning is een kluis weggenomen met daarin een groot bedrag in vreemde valuta.  Nadat de overvallers de kluis in een auto hadden ingeladen, reden zij met hoge snelheid weg. Het is het Regio Bijstandsteam Paramaribo gelukt om de verdachte Saverio S. (29) op te sporen en aan te houden. 

De politie van het ressort Centrum kreeg donderdagmorgen de melding via het Command Center dat twee mannen en een vrouw op hun woonadres waren overvallen en beroofd door vier gewapende en gemaskerde criminelen. Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat de partner van J.S. een geluid hoorde in hun woning. Zij nam poolshoogte en werd door vier criminelen overvallen in de woonkamer.

Toen J.S. door had wat er gebeurde, schoot hij zijn partner te hulp. Daarbij werd hij door één van de criminelen neergeschoten. J.S. werd geraakt aan zijn zitvlak. A.K. verscheen ook in de woonkamer en werd eveneens overrompeld door de criminelen. Hij verzette zich tegen hen waarbij ook hij werd neergeschoten. A.K. werd in zijn buikstreek geraakt en verloor kort daarop het bewustzijn.

Met behulp van veilig gestelde camerabeelden en tactische opsporingsmethodes kwam een woonlocatie in beeld. Politieambtenaren van het Regio Bijstandsteam deden de locatie  aan en troffen de vluchtauto en Saverio, S. ter plaatse aan. De verdachte is aangehouden ter voorgeleiding en de auto is in het belang van het onderzoek in beslag genomen. Hij is overgedragen aan de recherche Paramaribo. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd Saverio S. in verzekering gesteld. De twee gewonden zijn ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis, meldt de politie Public Relations. 

Advertenties