Suriname is in Groep C bij Concacaf Olympisch kwalificatie
18 Apr, 04:40
foto


Suriname is samen met Haïti, Grenada en Kaaiman eilanden in groep C geloot voor de Concacaf Caribbean Olympisch kwalificatie. Uit de Caribische zone (CFU) kunnen slecht twee landen de finaleronde halen. Samen met nog landen uit de Centraal Amerikaanse zone (UNCAF), zullen deze vijf landen zich aansluiten bij Canada, Mexico en de VS voor de Concacaf Olympische finale.

De loting heeft woensdag in Miami plaatsgehad. Het basisuitgangspunt van de loting is de FIFA ranking van de landen. In beginsel is dit toernooi slechts bestemd voor spelers onder 23 jaar. De spelers van deze elftallen moeten allemaal geboren zijn na 1 januari 1997. Aan drie spelers boven 23 jaar wordt dispensatie verleend. In totaal doen zestien landen uit het Caribisch Gebied mee aan deze kwalificatiereeks. Deze voorronde wedstrijden zullen van 17 tot 20 juli worden afgewerkt in vier verschillende stadions.

De Concacaf Olympische Spelen finaleronde staat gepland voor oktober 2019. Uit Centraal Amerika (UNCAF) zijn de landen die tegen elkaar zullen staan, reeds bekend. Costa Rica neemt het op tegen Guatemala gevolgd door Honduras vs Nicaragua en El Salvador-Panama. De Olympische Zomerspelen worden 2020 in Tokio, Japan gehouden van 22 juli tot en met 8 augustus. Aan het mannen eindtoernooi doen zestien elftallen mee waarvan slechts twee uit Concacaf.

Overige groepsindelingen CFU:
Groep A: Jamaica-St Kitts & Nevis-Guyana-Barbados
Groep B: Trinidad & Tabago-Cuba-US Virgin Island
Groep D: Antigua & Berbuda-Dominicaanse Republiek-St. Lucia-Puerto Rico

Ala-D Media

Wednesday 21 August
Tuesday 20 August
Monday 19 August