Breaking: Robinhood kampioen CCCS 2019
15 Apr 2019, 23:03

Robinhood heeft club Franciscain uit Martinque zojuist in Curaçao onttroond en is hiermee kampioen geworden van de tweede editie van de Concacaf Caribbean Club Shield 2019 (Tier 2). In een zeer enerverende wedstrijd in het Regilio Hato stadion heeft de kampioen van Suriname met 1-0 gewonnen van de Fransen. De ruststand in deze ontmoeting was 1-0 voor Robinhood.

In 10 minuten spelen had Robinhood een licht veld overwicht. Er zijn in het begin wel enkele kansen gecreëerd, maar de spitsen Roxey Fer en Stefano Rijssel waren niet scherp genoeg. Na ongeveer een kwartier spelen moest Fer vanwege een blessure de wedstrijd vroegtijdig beëindigen. De 17-jarige spits Shaquille Cairo kwam in zijn plaats. De druk die Robinhood legde op de verdediging van de Fransen, werd kort hierna beloond. Een afstandsschot van de Braziliaan in dienst van Robinhood, Alan Lucas, dichtbij de 16 meter zone in de 21 e minuut verraste doelman Sully Didier. Van dichtbij de 16 meter zone noteerde hij in de 21e minuut naar later zou blijken, het enige doelpunt voor Robinhood (1-0).

Er volgden hierna enkele goede kansen voor de Surinaamse kampioen die onbenut bleven in deze eerste helft. Club Franciscain verdedigde met man en macht en probeerde met enkele snelle uitbraken voorbij de verdediging van Robinhood te komen. Dat er keihard werd gevochten voor het kampioenschap was onder meer te merken aan het aantal gele kaarten. Referee Jaime Herrera uit El Salvador was in deze eerste helft genoodzaakt maar liefst vijf gele kaarten uit te delen. Twee aan de zijde van Suriname en drie aan de zijde van de Fransen. Silvion Sedney de middenvelder bij Robinhood werd in de 5e minuut geel gekleurd en verdediger Andwele Baja kreeg in de 22e minuut de gele kaart.

In de tweede helft probeerden de Fransen uit een ander vat te tappen. Heel gauw werd doelman Claydel Kohinor op de proef gesteld, maar de sluitpost hield op prachtige wijze zijn doel schoon. Club Franciscain gaf zich niet makkelijk gewonnen. Reeds vroeg in deze helft werd de verdediger Yann Thimon eruit gehaald voor aanvaller Johnny Marajo en kwam er hierdoor meer druk in de aanval. Robinhood daarentegen bleef heel koelbloedig de 1-0 verdedigen. Trainer Roberto
Gödeken koos voor meer combinatie en creatie in de aanval en koos voor Mitchell Kisoor in de plaats van Roche Rosebell.

De Franse verdediger Jordan Thimon moest vanwege gevaarlijk spel in de 72 minuut het veld uit worden gestuurd. Robinhood had hierdoor een numerieke meerderheid.
Gödeken koos bij de laatste wissel voor verdedigende middenvelder Rodney Dalfour. De wedstrijd werd verder safe uitgespeeld en werd Robinhood met nog een late scrimmage voor het doel van Robinhood in de slotminuten, verdiend kampioen. Hierdoor heeft Robinhood de verliespartij in de groepsfase met 3-1 tegen de Club Franciscain beloond met het kampioenschap.

Robinhood heeft hierdoor kans te spelen in de Conacacaf League. Dan komt het uit tegen de nummer 4 geplaatste van de tier 1 in een play-off terecht en moet zij winnen. Verder dient de club aan strengere licentie voorwaarden te voldoen. De ploegen die zullen strijden om het kampioenschap in het Caribisch gebied (CCCC) zijn Capoise de kampioen en Don Bosco de semikampioen uit Haiti en FC Portmore United, de kampioen en FC Waterhouse, de semi kampioen uit Jamaica.