Aruba neemt 827.000 euro bij man uit Suriname in beslag
16 Apr, 00:00
foto
Het in beslag genomen geld door de justitie van Aruba. Een van de door het Openbaar Ministerie van Aruba, vrijgegeven foto's gepubliceerd in verschillende media.


De justitiële autoriteiten op Aruba hebben maar liefst 827.000 euro in beslag genomen van een reiziger die van Suriname naar Miami ging. Dit heeft het Openbaar Ministerie van Aruba maandag gemeld. Verschillende media op Aruba en Curaçao hebben hier melding van gemaakt. Deze persoon zou vaker grote hoeveelheden geld bij zich hebben.

Starnieuws verneemt dat al een tijdje een aantal mensen euro’s vervoeren naar de Verenigde Staten. Deze worden meestal ingewisseld voor US dollars en de cash wordt teruggebracht. Autoriteiten gaan na in hoeverre in dit geval vergunning is verleend door de Deviezencommissie. De man reisde met Surinam Airways en was op doorreis naar Miami. Het is nog niet duidelijk om wie het gaat.

Het Integrale Afpakteam van Aruba heeft samen met de Grenspolitie het geld in beslag genomen op de internationale luchthaven Reina Beatrix. Het geld werd geconfisqueerd op verzoek van de Nederlandse autoriteiten. "Al het geld dat in beslag wordt genomen, komt in beginsel ten goede van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds," meldt de Antilliaanse krant Amigoe.