Verdachte in drugszaak pakte koffer zelf in
16 Apr, 10:38
foto


Mariette K. wordt verweten dat zij de Wet op Verdovende Middelen heeft overtreden op 9 februari van dit jaar. Haar reiskoffers hadden een dubbele bodem waarin er 5020 gram cocaïne verstopt was. Op de rechtszitting heeft de verdachte maandag tegenover kantonrechter Maureen Dayala verklaard dat ze haar koffers zelf had ingepakt en geen idee heeft hoe de drugs in haar koffers terechtkwamen.

Het verhaal klinkt te mooi om te geloven. Ik luister naar u”, zei rechter Maureen Dayala op verklaring van Mariette K. die 5020 gram cocaïne het land wilde uitvoeren op 9 februari. Toen ze haar koffers op de Johan Pengel luchthaven aanbood, moesten deze meerdere malen gescand worden. Uiteindelijk werden de drugs in de dubbele bodem van de koffers aangetroffen.

Mariette K. vertelde dat ze via Facebook een zekere JP leerde kennen. Ze kwam naar Suriname en zag hem regelmatig. Een week voordat ze terug zou gaan naar Nederland heeft hij haar geholpen om inkopen te doen. Hij stelde voor om de twee koffers voor haar te kopen. Volgens de verdachte kreeg ze lege koffers van JP. Zij zou via Nederland naar Parijs gaan en vervolgens naar Tunesië voor een medische ingreep.

Aan de politie had Mariette K. een foto en de volledige naam van JP gegeven. Op de rechtszitting vertelde ze dat ze niet weet waar hij woonde. Ze wist wel dat hij bezig was een appartement te bouwen in Suriname. Hij zou vermoedelijk een tijdje ook in Frankrijk gewoond hebben. Op 20 mei zal de strafzaak verder behandeld worden. De verdachte wordt juridisch bijgestaan door advocaat Arjen Ramlakhan.

Wanita Ramnath

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August