Zeven best geslaagden PTC krijgen bouwkavel
08 Apr 2019, 21:12
foto
Afgestudeerden van PTC met hun bereidverklaring voor een bouwkavel. Links minister Roline Samsoedien van RGB en Evelien Gravenstijn, voorzitter SWH.


Zeven best geslaagden van het Polytechnic College (PTC) hebben tijdens de bulluitreiking een bereidverklaring voor een stuk terrein ontvangen. Hiermee is het huisvestingsproject 'De Toekomst' vrijdag gelanceerd. De afgestudeerden kregen onder toeziend oog van PTC directeur, Robby Holband en de voorzitter van de Stichting Studenten Welzijn en Huisvesting (SWH), Evelien Gravenstijn, van de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, de bescheiden voor hun eigen bouwkavel.

Het initiatief voor dit project komt van de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, en is samen met de stichting is uitgevoerd. Veel studenten hadden gevraagd om een bouwkavel. De eerste stap is nu gezet. Met ondersteuning van het ministerie van RGB is in eerste instantie, een terrein te Reeberg, district Wanica, hiervoor geïdentificeerd en ter beschikking gesteld. Het is de bedoeling dat met financiering van de Surinaamse Postspaarbank en overige stakeholders daar het eerste studenten huisvestingsproject van de stichting wordt neergezet.

SWH wenst door dit project Surinaams kader te stimuleren en de ontwikkelingskansen door welzijn en huisvesting voor haar doelgroep te vergroten. Tegen deze achtergrond zal de organisatie uitstekende dan wel behoeftige studenten samen met RGB voorzien van kavels en ze verder begeleiden in de realisatie van een bouwrijpe kavel en woning.

Naast SWH hebben studenten van PTC en de overige onderwijsinstellingen zelf ook bijgedragen aan de voorbereiding en uitvoering van het project. Naast de begunstigde best geslaagden worden ook de overige afgestudeerden, hoewel in beperkte mate, naar behoefte in de gelegenheid gesteld om in aanmerking te komen voor een bouwkavel. In deze pilotfase volgt na de lancering bij het PTC, voorts de studenten van de Anton de Kom Universiteit Suriname, het Instituut van de Opleiding van Leraren, en de gelijkgerichte Vereniging van Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS).

De bedoeling is dat het project met ondersteuning van het ministerie en overige betrokkenen een duurzaam karakter verkrijgt. Bouva heeft zich inmiddels hiertoe gecommitteerd en zal zowel de stichting, de VMSS en gelijkgerichte initiatieven krachtig ondersteunen. Intussen is voor de VMSS in samenwerking met de Surinaamse Postspaarbank, een woningbouwproject in uitvoering, waarbij 35 woningen te Waterland, in het district Para, zullen worden neergezet voor behoeftige studenten.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April