Breeveld: Grondgebied is van alle Surinamers
01 Apr 2019, 05:46
foto
Assembleelid Carl Breeveld (DOE)


"Het Surinaamse grondgebied hoort alle Surinamers toe en op basis daarvan mogen politieke organisatie overal in het land campagne voeren." Zo reageert Assembleelid Carl Breeveld (DOE) om een reactie gevraagd over de brief van granman Asongo Alalaparu van de Trio's vrijdagavond voorgelezen in Ocer. In het schrijven aan president Desi Bouterse is aangegeven dat alleen de NDP welkom is in Kwamalasemutu en de zeven dorpen in zuid-Suriname om propaganda te maken. Iedereen in het gebied zou NDPer zijn.

"Dit is ondemocratisch en gewoon onjuist. De granman is kennelijk geïnstrueerd en dat kan niet de bedoeling zijn. De granman en mogelijk anderen moeten toegerust worden door onze verkiezingsinstanties, maar zeker ook door de districtscommissaris van het gebied, dat het hele land open behoort te staan voor elke politieke organisatie. Gezien echter het feit dat men in dit land alles wil politiseren, is het best mogelijk dat instanties die grondwettelijk een neutrale positie behoren in te nemen, nu openlijk vanuit enge partij politieke belangen bewust gezagsdragers, zoals de granman onder druk zetten," stelt het Assembleelid.

"Uitsluiting heeft in de geschiedenis tot veel ellende geleid, denk aan de apartheidswetgeving in Zuid-Afrika waarbij het weliswaar ging om rassenscheiding en voorkeursbehandeling van een etnische groep, maar het principe is hetzelfde: voortrekkerij en slechts oog voor het enge eigen belang. Ik keur deze benadering ronduit af en vind het bovendien een laffe daad," stelt Breeveld.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April