Financiën is bezig met belasting verlichtende maatregelen
31 Mar 2019, 02:47
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zegt dat wetsvoorstellen in een afrondende fase zijn die moeten zorgen voor belastingverlichting. Eind april wordt de nieuwe Investeringswet ingediend bij De Nationale Assemblee, met lange termijn belastingvoordelen voor het investeren in de economie. Daarbij zullen de belastingschijven ook worden aangepast, zegt de bewindsman om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) heeft vrijdag een besturenvergadering gehouden. Daarbij heeft vakbondsleider Robby Berenstein zijn ongenoegen geuit over het uitblijven van de belastingverlichting. Indien er geen vaart in deze zaak komt, heeft Ravaksur aangekondigd acties te zullen voeren.

Hoefdraad merkt op dat eerder is meegedeeld aan de vakbeweging dat de belastingmaatregelen na juni dit jaar kunnen worden doorgevoerd. Het ministerie is samen met initiatiefnemers in De Nationale Assemblee bezig met het afronden van enkele wetsvoorstellen. Delen van de wetgeving zijn al bij het college, zoals het instellen van het Woningbouwfonds.

In bestudering is bij Financiën hoe kleine en midden ondernemers kunnen worden tegemoet gekomen. Gedacht wordt onder andere aan het geven van 'tax holidays' voor bijvoorbeeld drie jaar.
Advertenties

Wednesday 18 September
Tuesday 17 September
Monday 16 September