VHP en Chan gefeliciteerd
30 Mar 2019, 22:48
foto


Het was het toch aardig druk op de massameeting van de NDP in Ocer op 29 maart 2019. Maar deze opkomst was zeker niet hoger dan die massameeting van de VHP op 19 januari 2019. Maar dat is niet het punt. Het punt is welke boodschap had de NDP voor het publiek. In plaats van dat de sprekers met issues kwamen hoe ze het land uit de blubber kunnen halen, hoorde je steeds: Santokhi, Santokhi, Santokhi, VHP, VHP, VHP. VHP en Chan, gefeliciteerd met gratis reclame voor de VHP. De VHP krijgt veel aandacht omdat de Orange movement in opmars is.

Welke boodschap hadden de sprekers? Hadden de sprekers wel een boodschap? Nee, de meeste sprekers hebben die vergadering aangegrepen om de VHP af te kraken. Het publiek had verwacht dat de sprekers met een plan van aanpak zouden komen; hoe we uit de financieel- economische crisis kunnen geraken; hoe de goederen weer betaalbaar gemaakt kunnen worden; hoe de valutakoers omlaag gebracht kan worden; hoe de gezondheidssector weer opgekrikt kan worden; hoe het gebrek aan medische verbruiksartikelen en medicamenten opgeheven kan worden; hoe operaties voortgang kunnen hebben? Dit is wat het volk wil horen.

Een van de sprekers zei dat na 2020, er een eenpartijstelsel gevestigd zal worden, dit houdt in dat na 2020 er geen combinatieverbod zal gelden maar verbod op meerpartijenstelsel. Dit betekent dat de NDP flirt met terugkeer naar de dictatuur. Dat is hun mentaliteit en hun aard. Dit soort van gedachten moeten met wortel en tak uitgeroeid worden in 2020.

NDP voorzitter Bouterse
Ik zag een nerveuze en angstige NDP-voorzitter op het podium. Kennelijk was hij niet tevreden met de opkomst. Maar toch had ik een hoopgevende speech van Bouterse verwacht, waarin hij zou moeten praten over hoe wij Suriname uit het diepe dal zouden kunnen halen. Die zaken zijn helemaal niet aan de orde gekomen, omdat hij geen issues heeft, hoe het land te ontwikkelen. De verwachte boodschap om Suriname uit de crisis te halen, is uitgebleven.

Als je op zo een massameeting geen boodschap van hoop hebt, hoe ga je de samenleving overtuigen om de NDP nog een kans te geven? In plaats van het volk hoop te geven, besprak hij andere partijen. Bouterse: "A tigri boos. Wreed. Wanneer de tijger niet in een land is, gebeurt er heel wat. Konkoni e pley piano. Mensen denken dat ze 28 en 30 zetels kunnen halen. Maar a tigri doro now en a tigri atibron”. De VHP heeft geen tijd om piano te spelen, maar timmert hard aan de weg om het land te redden. De VHP is geen 'konkoni' maar heeft wel de 'koni' (kennis en kunde) om Suriname te redden.

Waarom is die tigri boos? Waar was die tandeloze tigri, die zichzelf volkspresident noemt, de afgelopen 9 jaren. Lag hij te slapen op zijn landgoed te Broko Baka, zonder zich te bekommeren om het arme volk? Wanneer Bouterse het volk nodig heeft om voor hem te stemmen wordt hij wakker. De tijger mag door slapen, want het overgrote deel van samenleving heeft geen vertrouwen meer in hem.

Idris Naipal
Lid VHP Media Commissie
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April