St. Wilhelmusschool krijgt vijf jaar steun van ondernemer
30 Mar 2019, 11:21
foto
Schoolleider van St.Wilhelmusschool verwelkomt directeur van Steenslagbedrijf Consolidated Resources Suriname, Dimitri Lemmer. (Foto: Norman Deekman)


Steenslagbedrijf Consolidated Resources Suriname NV heeft de St. Wilhelmusschool te Powakka voor vijf jaar geadopteerd. De operationele kosten zijn volgens schoolleider Ronald Hanenberg SRD 13.000 per jaar. Directeur Dimitri Lemmer is blij dat zijn bedrijf een bijdrage kan leveren.

Het bedrijf zal ook een deel van de kosten betalen, dat geraamd is op ruim SRD 9000 voor een onderzoeksproject. 22 kinderen van de school zullen getest worden om na te gaan of ze verwezen moeten worden naar het speciaal onderwijs. Lemmer heeft donderdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de school waarbij hij een rondleiding kreeg.

Hanenberg is blij dat de school zich voor de komende vijf jaren geen zorgen hoeft te maken over de operationele kosten. Elk jaar moest met kunst- en vliegwerk het geld bijeengebracht worden. De school heeft fundraisingsactiviteiten gehouden om aan het geld te komen. Nu kan er wat vrijer worden ademgehaald, zegt Hanenberg. De kosten van de tuinman, reparatie, onderhoud en schoonmaakmiddelen zijn nu gegarandeerd.

Het steenslag verwerkingsbedrijf is de grootste steenslag producent op minder dan 70 km vanuit Paramaribo. Met een productiecapaciteit van 500 ton per uur worden verschillende formaten steenslag en opvulmateriaal verwerkt uit hoogwaardige kwalitatieve gesteenten. De steenslag wordt onder andere gebruikt bij de weginfrastructuur, voor het samenstellen van betonmortel en ook als tuinverfraaiing.

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April