Van Trikt tevreden over onderhoud met DNB
29 Mar 2019, 18:31
foto
Governor van de CBvS, Robert van Trikt. (Foto: Raoul Lith)


De governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt, zegt aan Starnieuws dat hij tevreden is met het onderhoud dat hij samen met zijn team had met De Nederlandsche Bank (DNB). Inzet van het gesprek was om de euro-transporten weer op gang te brengen. DNB heeft beloofd dat het niet veel tijd in beslag zal nemen om de voorstellen te bestuderen. Er is begrip voor de impact die deze kwestie heeft op de economie.

Verder is met DNB ook gesproken over technische assistentie van de CBvS. Hierop is meteen positief gereageerd, zegt Van Trikt. Net als de Inter-Amerikaanse Bank, het Internationaal Monetair Fonds zal DNB ook over de schouders meekijken voor onder andere aanpassing van de Bankwet.

"Overall was de missie goed geweest," zegt Van Trikt. Hij geeft aan dat de transporten van de euro's en import van US dollars snel weer op gang moet komen. De banktop heeft uitgelegd dat er euro's via Nederland en Frans-Guyana het land binnenkomen. Deze moeten weer naar het buitenland terug, waardoor US-dollars geïmporteerd kunnen worden. Intussen worden de mogelijkheden verruimd om zoveel mogelijk giraal geldzaken te doen.

De delegatie van de CBvS keert zaterdag terug naar Suriname.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April