Bissesar: Nieuw bestuur boothouders onrechtmatig
29 Mar 2019, 06:34
foto
Seshma Bissesar bij de verkiezing in december 2018. Zij wordt gefeliciteerd door de vorige voorzitter, Michel Nathoe. In het midden Ann Sadi.


Seshma Bissesar, zegt dat zij nog steeds rechtmatig de voorzitter is van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne (BOVC). De vergadering waarbij zij deze week zou zijn afgezet door de boothouders, noemt zij in gesprek met Starnieuws 'onrechtmatig'. Op de vergadering belegd door ondervoorzitter Ann Sadi, zou Bissesar zijn afgezet.

De directe aanleiding tot het houden van de vergadering was de brief die Bissesar heeft geschreven naar minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Volgens de brief is er sprake van Staatsoplichting. Aan de minister is gevraagd te onderzoeken hoe het geld, verstrekt aan de boothouders in Commewijne, over de trajecten Meerzorg-Paramaribo, Nieuw Amsterdam-Paramaribo, Mariënburg- Johanna Margrita, Alkmaar-Kroonenburg en Domburg-Laarwijk, is besteed. Het onderzoek is reeds bezig.

Bissesar is in december vorig jaar gekozen tot voorzitter van de BOVC. "Toen ik de misstanden aankaartte in de media, had ik niet verwacht dat de boothouders mij zouden aanbidden. Immers het gaat hierbij om miljoenen aan malversaties. Ik verwachtte dat ze zich zouden roeren en dat ze in actie zouden komen," zegt Bissesar.
Zij merkt op dat ze meteen na haar aantreden het proces heeft ingezet om de BOVC tot een rechtspersoon te maken.

Algemene Ledenvergaderingen en bestuursvergaderingen worden gehouden aan de hand van procedures die zijn opgenomen in de statuten. De nieuwe verkiezing waarbij Ann Sadi voorzitter is geworden, is niet rechtsgeldig. Ze hebben de procedures in de statuten niet opgevolgd, meent Bissesar. Zij vindt dat het onderzoek moet worden afgewacht. Door een nieuw bestuur te vormen, denken boothouders dat ze door kunnen gaan met subsidie-aanvragen. "Het onderzoek is gestart, laat de documenten nu praten."
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April