Rechter wijst vordering rij- en voertuigenbelasting af
28 Mar 2019, 10:12
foto
Anand Biharie (rechts) licht de afwijzing van het vonnis door de rechter af. Hij gaat beroep hiertegen aantekenen. (Foto: Raoul Lith)


Kortgedingrechter Alida Johanns heeft de vordering over het niet betalen van de rij- en voertuigenbelasting zojuist afgewezen. Volgens de rechter zijn er geen gronden voor deze vordering. De belangen van de burgers zouden niet zijn geschaad.

Anand Biharie, Stichting Centre for Public Affairs Suriname, ondersteund door Strei!, heeft de rechtszaak aanhangig gemaakt. Aan de rechter werd gevraagd de rechtswerking van deze belasting te schorsen. Biharie zegt aan journalisten het niet eens te zijn met de argumenten van de rechter.

Het vonnis op papier wordt afgewacht, waarna beroep hiertegen zal worden getekend. Biharie vindt dat de rechter de gronden onvoldoende gewogen heeft. Er is een verschil van inzicht, stelt hij. Biharie zegt dat zolang de zaak nog zal dienen in hoger beroep burgers de belasting niet hoeven te betalen.

Intussen had Financiën bekendgemaakt dat er tot nu toe SRD 52 miljoen is betaald aan rij- en voertuigenbelasting. Het gehele bedrag zal gebruikt worden voor diverse hoognodige infrastructurele werken, ook in de districten. De controle zal in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden, nadat er enkele aanpassingen zijn gepleegd.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April