Kwamalasemutu krijgt voorlopig water uit Paramaribo
24 Mar, 06:38
foto
Flessen en jerrycans met water zijn zaterdag vanuit vliegveld Zorg en Hoop vervoerd naar het inheemse dorp Kwamalasemutu in zuid-Suriname. (Foto: NII)


Het inheemse dorp Kwamalasemutu krijgt drinkwater in flessen en jerrycans aangeleverd vanuit Paramaribo. Zaterdagochtend is de eerste landing met water overgevlogen naar het dorp. De overheid voorziet de bewoners van het drinkwater in samenwerking met het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) en de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM).

SWM doet er alles aan om het probleem van goed en veilig drinkwater ter plekke structureel op te lossen. Totdat de situatie genormaliseerd is, zal er water worden geleverd aan Kwamalasemutu.

Veilig drinkwater voor alle Surinamers staat hoog in het vaandel van de regering. "Dit geldt dus ook voor de mensen in het zuiden van ons land. De mensen in dit dorp zijn de instanties zeer dankbaar dat zij tot nu toe mogen rekenen op veilig drinkwater," meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Districtscommissaris Theresia Cirino is het NCCR, SWM, commissariaten en alle personen en diensten die meewerken aan deze voorziening erkentelijk voor de bijdrage.