Breaking: Monorath mag niet deelnemen aan verkiezing SOvA
22 Mar, 12:25
foto
Deken Harish Monorath mag niet deelnemen aan de verkiezing


Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten (SOvA), mag zich niet voor de derde keer kandideren in deze functie. Dit heeft de kortgedingrechter zojuist besloten. Samanatha Gadjradj (echtgenote van Monorath) mag wel meedingen naar de functie van deken.

Gerold Sewcharan heeft samen met enkele collega's een kort geding aangespannen tegen Monorath en SOvA. Hij stelt zich op het standpunt dat Monorath geen kandidaat voor deken kan worden voor de derde achtereenvolgende keer. Nadat de verkiezingscommissie onder leiding van John Moerahoe de kandidaten goedgekeurd had, besloot Sewcharan zich te wenden tot de rechter.

De verkiezing van een nieuwe Raad van Bestuur van SOvA wordt morgen gehouden. De andere kandidaat-deken is Benito Pick (Sewcharan Advocaten). Hij en Gadjaradj zullen het tegen elkaar opnemen.

De rechter heeft ook besloten dat alle advocaten (207) mogen deelnemen aan de verkiezingen. Dit ongeacht of ze bij zijn met betaling van de contributie. Veel leden van de SOvA hebben een contributie achterstand. Volgens het huishoudelijk reglement mogen leden die drie maanden achter zijn met de betaling niet stemmen.

De rechter heeft besloten dat zij hun stemrecht mogen uitoefenen. Dit op basis van de Advocatenwet. De contributie is SRD 50 per maand. Veel advocaten zijn jaren achter met de betaling.

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June