President viert Phagwa bij Chotelal en Hardcore
22 Mar, 00:33
foto
President Desi Bouterse en echtgenote Ingrid worden met poeder verwelkomd op het Chotelal complex. Zij hebben daar Holi gevierd. (Foto's: NII)


President Desi Bouterse heeft donderdag de Phagwa-activiteiten op het Chotelal complex bezocht. Hij was ook de eregast van Hardcore Entertainment op het Onafhankelijkheidsplein. Hij werd op beide plekken gekleurd met poeder.

Op het Onafhankelijkheidsplein heerste een enorme drukte. Er is massaal gefeest door een dwars doorsnede van het Surinaamse publiek. De activiteiten hebben ook veel toeristen getrokken die even enthousiast meededen aan het kleurenfestijn. Het phagwafeest staat in het teken van de overwinning van het goede op het kwade.

De president was bij Chotelal in gezelschap van zijn echtgenote Ingrid. Ook minister Soewarto Moestadja van Arbeid en wederhelft behoorden tot het gezelschap, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Bij zijn aankomst werd het staatshoofd bepoederd door aanwezigen en hartelijk verwelkomd.

Behalve dat de president genoot van het optreden van muziekgroep Sukru Tiki, kon hij zich ook goed vermaken met de bezoekers. Onder de aanwezigen werd veel met poeder gegooid. Enkelen werden zelfs besmeerd met kleursel en pasta. Vele kinderen kwamen de president en zijn echtgenote een subh Holi toewensen. Voordat het staatshoofd vertrok heeft hij zijn danskunsten getoond door samen met de aanwezigen te dansen.

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June