VHP schenkt bouwmaterialen aan familie Dors in Coronie
17 Mar, 02:51
foto
De bouwmaterialen die de VHP-voorzitter Chan Santokhi zaterdag in Coronie heeft overhandigd aan de familie Dors. De woning van dit gezin brandde af op 1 maart.


VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft zaterdag symbolisch de benodigde bouwmaterialen overhandigd aan Damoetcha Dors. Op 1 maart is de woning van familie Dors te Ingikondre in het district Coronie afgebrand. Via de structuren van VHP Coronie en de pas tot de partij toegetreden lid, Lucille Hardenberg, bereikte het bestuur van de VHP het dringende verzoek om hulp te bieden voor de wederopbouw van de afgebrande woning. Hardenberg, tot voor kort NDP coördinator Coronie, heeft besloten de oranje partij te ondersteunen.

De VHP meldt dat het verzoek werd verwezen naar de commissie 'Social Resposibility', die een positief advies uitbracht aan de partijleiding. "Dat de VHP niet alleen een politieke organisatie is maar ook een sociaal maatschappelijke, dit wordt vandaag wederom bewezen. Waar men ook een beroep doet op de VHP, zal via de geëigende organen bekeken worden hoe wij ondersteuning kunnen bieden. Wij hebben nu een groot deel van de bouwmaterialen via onze netwerken kunnen doneren," zei Santokhi.

Het gaat om onder andere 1600 stenen, scherp zand, stortschelpen, rondijzer. "Het huis staat er hiermede nog niet. Partijstructuren van Coronie en familie Dors, u bent nu aan zet. Door de VHP bent u nu op het pad van zelfredzaamheid gezet. Wij vertrouwen erop dat u middels gezamenlijke inspanning het huis kunt herbouwen," benadrukte de politicus. De symbolische overhandiging van bouwmaterialen vond plaats in bijzijn van Glenn Reyme, Lucille Hardenberg, Cindy Wolf, Cliff Kartowitono en Ludwig Davids, allen leden van Districtscoördinatie team Coronie.

De familie Dors bedankte de VHP voor deze grote steun. Aan Santokhi zal via dezelfde partijstructuren de gelegenheid worden geboden om de sleutels na afbouw te komen overhandigen. De familie hoopt dat wanneer zij tijdens de bouw vastzit ter afronding van het geheel er toch gezamenlijk naar oplossingen zullen worden gezocht.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May