OWT&C pilot met E-bikes voor opvangen transporttekort
22 Feb, 09:31
foto
De E-bikes worden uitgetest door de ambtenaren. (Foto: OWT&C/NII)


Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) voert in de districten Coronie, Para, Wanica en Paramaribo een pilotproject uit met een zestal elektronische scooters (E-bikes) om het tekort aan transport in de districten op te vangen. De Surinaamse Post Spaar Bank (SPSB) heeft E-bikes gedoneerd aan het ministerie. De overhandiging was donderdag op het hoofdkantoor van SPSB.

De E-bikes zullen per direct ingezet worden. Cher Doorson, coördinator van OWT&C Coronie zegt blij te zijn met dit project. Hij geeft aan dat de afdelingen Verkeer, Ontwatering en Openbaar Groen Coronie goed gebruik zullen maken van deze scooters.

Saskia de Meza, beleidsadviseur op OWT&C, zegt dat de E-bikes met het oog op bescherming van het milieu zijn gekozen. Minister Patrick Pengel had bij een bezoek aan de diensten van OWT&C in Coronie en Nickerie in 2018, van het personeel aldaar vernomen dat er een tekort is aan vervoersmiddelen.

De E-bike werkt elektronisch. Het heeft een batterij die opgeladen wordt op 110 stroom. Met een volgeladen batterij kan men maximaal 50 kilometers afleggen. Bij een positief verloop van het project, zullen meerdere scooters ingezet worden, meldt de voorlichting van OWT&C, via het Nationaal Informatie Instituut.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May