DNA eist informatie regering over ontslag Gersie
19 Feb 2019, 12:21
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons maakt de positie van De Nationale Assemblee duidelijk. (Foto: Raoul Lith)


De Nationale Assemblee (DNA) heeft van de regering vandaag tijdens de openbare vergadering geëist dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën of vicepresident Ashwin Adhin antwoord geeft over het terugtreden van Glenn Gersie als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Aangezien Hoefdraad nog niet aanwezig was, is besloten de ingekomen stukken te behandelen en daarna de vergadering te schorsen. Er zal niet verder vergaderd worden, totdat de regering geantwoord heeft, deelde Assembleevoorzitter Jennifer Simons mee.

Minister Soewarto Moestadja, regeringscoördinator van de regering in DNA, zei dat zijn collega Hoefdraad de bron is geweest van de mededeling die hij op 8 februari gedaan had in DNA. Moestadja merkte op dat hij altijd op een volwaardige manier het college heeft geïnformeerd. Dat pad heeft hij nooit verlaten. Moestadja had toen gezegd op vragen van Assembleeleden dat de regering niet van plan is Gersie te ontslaan. Het gaat om 'gossip' zei hij. Op 12 februari is Gersie de wacht aangezegd in een onderhoud dat president Desi Bouterse in bijzijn van Hoefdraad met hem had.

Marinus Bee (waarnemend fractievoorzitter ABOP) merkte op dat de regering één en ondeelbaar is. Hij betreurt het dat minister Moestadja met zijn antwoord over Gersie in een bepaalde positie is terechtgekomen. Hij haalde aan dat er een prettige samenwerking is opgebouwd met Moestadja, maar als het om zaken over de regering gaat, zal hij niet meer luisteren naar de coördinator van de regering. Hij ondersteunt Simons in dat er niet verder vergaderd wordt totdat de regering heeft geantwoord. De ondersteuning krijgt zij ook van Mahinder Jogi (VHP).
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April