NPS-voorzitter zeer bezorgd over ontwikkelingen land
16 Feb 2019, 00:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland vrijdagavond in Grun Dyari.


NPS-voorzitter Gregory Rusland is zeer bezorgd over de consequenties van het besluit van de regering om Glenn Gersie als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), naar huis te sturen. Deze bezorgdheid wordt gedeeld door ex-bankdirecteur Jim Bousaid en monetair-econoom tevens oud-adviseur van de CBvS, Anthony Caram. Zij hebben vrijdagavond een inleiding gehouden in Grun Dyari voor een groot publiek. De boodschap was duidelijk. Volgens de inleiders mogen ernstige zaken op financieel-monetair gebied worden verwacht.

Rusland, die zijn gasten verwelkomde, zei dat het niet gaat om de persoon van Gersie, maar het gaat om de wijze waarop het land wordt bestuurd. Het gaat om het belang van de samenleving en niet om het dienen van partijpolitieke belangen. De regering heeft volgens de politicus een besluit genomen zonder in acht te nemen wat de consequenties van dit besluit zijn voor het land.

De NPS-voorzitter merkte op dat een vergadering is aangevraagd in De Nationale Assemblee om het terugtreden van Gersie te bespreken, maar de vergadering is nog steeds niet uitgeschreven. Hij voerde aan dat de meerderheid in het parlement uit ja-knikkers bestaat. Daarom ontplooit de groene partij ook buiten De Nationale Assemblee activiteiten om het volk goed te informeren.

Het is voor Rusland onacceptabel dat de regering die afgelopen jaren gemiddeld SRD 6,5 miljard uitgaf, nu plotseling een begroting indient waarin ze SRD 15 miljard wil uitgeven. Dit heeft te maken met de verkiezingen. De NPS is zeer bezorgd over de ontwikkelingen. De regering is volgens de politicus van plan om het geld te verbrassen. Er worden volgens hem scenario's uitgevoerd om alle financiële stromen in het land onder controle te krijgen. "Dit kan zo niet verder gaan," roept Rusland. Dit land kan zo niet worden achtergelaten voor de toekomstige generatie.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March