Suthaibo wil thaiboks in meer districten introduceren
15 Feb 2019, 23:23
foto
Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken (midden) in gesprek met het bestuur van de Surinaamse Thaiboks Bond. Links van haar voorzitter Ilonka Elmont. (Foto: S&J/NII)


De Surinaamse Thaiboks Bond (Suthaibo) is van plan om deze gevechtssport in meer districten te introduceren. Momenteel zijn er reeds sportscholen in Para, Wanica en Paramaribo die de thaiboks-sport beoefenen. Dit heeft voorzitter Ilonka Elmont te kennen gegeven aan minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken.

Het bestuur van Suthaibo is in december 2018 gekozen en bracht donderdag een bezoek aan de bewindsvrouw. De plannen en knelpunten zijn voorgehouden aan de minister. Elmont heeft aangegeven dat thaiboksen is gegroeid met 300%. Dit heeft zij kunnen staven aan de hand van de nieuwe sportscholen en de beoefening van de sport, laat het ministerie optekenen via het Nationaal Informatie Instituut.

De organisatie wil starten met een scholentoernooi, waarbij thaiboksen wordt gedecentraliseerd. Het afgelopen jaar heeft de bond de Pan-American Muay Thai Championship voor het eerst in Suriname mogen organiseren. De Suthaibo is lid van de wereldorganisatie namelijk World Muaythai Federation (WMF).

Surinaamse vechters zullen afgevaardigd worden naar de 16e editie van de Wereld Muaythai kampioenschappen, die van 12 tot en met 20 maart 2019 in Bangkok, Thailand worden gehouden. Minister Gopal is tevreden met de prestatie en positie van Suriname binnen het thaiboks gebeuren. Dit heeft ernaar toe geleid dat Suriname het afgelopen jaar in oktober als gastland voor de Internationale kampioenschappen heeft kunnen optreden. Onlangs heeft Jairzinhio “Bigi Boi” Rozenstruik middels een knock out, zijn debuut gemaakt tijdens de Ultimate Fighting Championship (UFC). Met de Suthaibo heeft de minister werkafspraken gemaakt over de herstructurering van processen binnen het sportgebeuren.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March