Moestadja: Ik heb informatie niet uit de lucht geplukt
13 Feb, 16:47
foto
Minister Soewarto Moestadja, regeringscoördinator in De Nationale Assemblee, vandaag op het paleis in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith)


Regeringscoördinator in De Nationale Assemblee, minister Soewarto Moestadja, zegt in gesprek met journalisten dat hij niet zomaar iets heeft gezegd. Hij heeft de informatie waarover hij op dat moment beschikte - over het mogelijk beëindigen van de dienstbetrekking met governor Glenn Gersie - gedeeld met het parlement. Moestadja zei vrijdag tijdens de openbare vergadering dat het om 'gossip' gaat.

Moestadja zegt dat hij de informatie waarover hij beschikte niet heeft misvormd of gekleurd. De minister wijst erop dat de vraag donderdag is gesteld. Hij heeft vrijdag geantwoord. "Ik heb de informatie niet uit de lucht geplukt," merkt hij op. "Ik ben niet de minister van Financiën". De informatie is eerst nagetrokken.

De bewindsman haalt aan dat hij gezegd heeft dat het gaat om een roddel. Hij heeft ook gezegd dat het memoradum of understanding dat getekend is tussen de minister van Financiën en de governor van de Centrale Bank van Suriname niet ter discussie is. "Ik heb niets meer gezegd en niets minder".

Moestadja merkt op dat het nu drie werkdagen verder is. Dinsdagavond is het nieuws wereldkundig gemaakt dat Gersie terugtreedt. Moestadja benadrukt dat hij in zijn rol als coördinator namens de regering heeft gesproken. Hij neemt zijn taakinvulling in De Nationale Assemblee serieus. De minister heeft niet aangegeven of hij consequenties eraan verbindt, nu blijkt dat het niet om een roddel en geruchten ging.

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August