Nickerie bundelt zich tegen geweldsproblematiek
11 Feb, 22:38
foto
Minister Mike Noersalim heeft vorige week het Gender Platform Nickerie en het bijbehorende coördinatieteam in Nickerie geïnstalleerd. (Foto: Biza/NII)


Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft het Gender Platform Nickerie en het bijbehorende coördinatieteam in Nickerie geïnstalleerd. Het team is voor drie jaar aangesteld. Het is de bedoeling dat de stakeholders die zijn gebundeld in het platform, zich gaan buigen over gendervraagstukken in het district.

Noersalim zei bij de installatie van het platform dat de Nickerianen door mee te doen aan de activiteiten die door het Bureau Genderaangelegenheden (BGA) Nickerie en Paramaribo zijn geïnitieerd, hebben aangegeven dat zij het belangrijk vinden om de geweldproblematiek in Nickerie, vooral tegen vrouwen en meisjes, weg te werken.

Het Gender Platform Nickerie is een samenwerking- en overlegstructuur waarbij stakeholders (overheidsorganisaties, niet-overheidsorganisaties en individuen) zich buigen over gendervraagstukken in het district. Het doel hiervan is bij te dragen aan het bereiken van gendergelijkheid op verschillende gebieden en niveaus.

Het platform heeft tot taak het identificeren van de genderongelijkheden in Nickerie, het aandragen van oplossingsvoorstellen en in platformverband besluiten nemen over de te ondernemen acties, alsook het uitvoeren, monitoren en evalueren van de acties.
Het coördinatieteam, dat wordt voorgezeten door BGA Nickerie, bestaat uit 10 leden, waarvan 5 van overheidsorganisaties en 5 van niet-overheidsorganisaties of individuen, meldt de voorlichting van Biza, via het Nationaal Informatie Instituut.