Grassalco maakt Pikin Saron blij met speeltuin
07 Feb 2019, 06:38
foto
Leerlingen van het dorp Pikin Saron proberen de toestellen uit van de speeltuin die Grassalco heeft geschonken aan de gemeenschap.
(Foto: Corporate Image & Relations NV Grassalco)


Kinderen van het Inheemse dorp Pikin Saron in Para beschikken nu over een speeltuin. NV Grassalco heeft de speeltuin geschonken aan het dorp waardoor kinderen zich meer kunnen ontspannen.

De donatie past in het beleid van maatschappelijk verantwoord ondernemen, zegt het bedrijf. Pikin Saron ligt ruim een half uur rijden van de goudoperatie van het Staatsmijnbouwbedrijf in Maripaston. "Met dit gebaar willen wij niet alleen wat terug doen voor de gemeenschap van Pikin Saron, we willen ook goed nabuurschap tonen”, zegt Grassalco-woordvoerder, Julien Peneux. Hij stelt dat het bedrijf, binnen zijn vermogen meer, maar vooral structurele projecten wil uitvoeren voor dorpsgemeenschappen in de omgeving.

De speeltuin waarop diverse toestellen staan, ligt naast het terrein van de openbare school Pikin Saron. De onthulling van het bord is verricht door dorpskapitein Url Tapoto en een leerling van de school. De kapitein heeft in de krutu oso het ‘Protocol van Overdracht’ voor de speeltuin getekend. Zowel hij als schoolleider Vera Pinas, zijn blij met de geste. Beiden benadrukken dat de speeltuin van grote betekenis en waarde is voor het dorp, in het bijzonder voor “onze kinderen”.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April