Amina Pardi wordt ambassadeur in Indonesië
01 Apr 2011, 06:00
foto
Amina Pardi wordt de nieuwe ambassadeur van Suriname in Indonesië.


Amina Pardi (40) krijgt als standplaats Jakarta. Zij wordt de nieuwe Surinaamse ambassadeur in Indonesië. Dit besluit is meegedeeld door president Desi Bouterse in de coalitietop woensdagavond. Zij zal binnenkort haar geloofsbrieven aanbieden.

Pardi heeft een jaar als ambassadeur waargenomen in Den Haag, Nederland. Zij is beëdigd als gevolmachtigd ambassadeur. Pardi is levenspartner van Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur.

Angelic Alihusain-Del Castilho was ambassadeur in Indonesië. Zij is door Buitenlandse Zaken in januari teruggeroepen naar Paramaribo. Suriname en Indonesië hebben een diplomatieke relatie van 35 jaar.

De verdeling van ambassade posten binnen de coalitie is nu afgerond. Pertjajah Luhur krijgt 12 posten aangewezen. Het gaat naast de ambassadeurspost in Indonesië om de tweede post in Trinidad, Nederland, Venezuela, Miami, Brazilië en België. Derde plaats posten worden ingevuld in Guyana, Zuid Afrika, China, Nederland en in Frankrijk. Somoharjo zegt dat dit in coalitieverband overeen is gekomen. De partij gaat nu kijken hoe deze posten in te vullen.