Tot nu toe 9 aanhoudingen in mega drugszaak
18 Jan, 17:21
foto
De op 8 januari in beslag genomen cocaïne is donderdag vernietigd op het politieterrein te Kraka. De drugs zaten verstopt in een container met rijst die klaarstond voor verscheping. (Foto: Ranu Abhelakh)


In totaal zijn negen verdachten ingesloten in de geruchtmakende drugszaak, waarbij iets meer dan 2.200 kg cocaïne in beslag genomen is; de partij drugs is intussen vernietigd. Voor alle verdachten gelden beperkingen. Hun advocaten hebben geen toegang tot hen.

Donderdag zijn aangehouden: Fariek J. (30), Farhed J. (28), Willem K. (54), Slamet K. (59) en Narinder R. (27). Deze verdachten zijn operators, bedrijfsleider en ambtenaren werkzaam op de ministeries van Handel, Industrie & Toerisme en Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn deze vijf verdachten hangende het onderzoek in verzekering gesteld door de Narcotica Brigade, meldt de politie Public Relations.

Op 15 januari zijn de inklaarders Hillary, G. (55), Vanella, M. (30), de douaneambtenaar Dharmindersingh, A. (39) en de vrachtwagenchauffeur Shailindra, O. (43) in verzekering gesteld.