Tonnagebeperking veerdienst Albina-St Laurent opgeheven
18 Jan, 21:58
foto
Er zijn fenders van tractorbanden geplaatst bij de aanmeersteiger Albina. (Foto's: NII)


Drie dagen later dan gepland zijn de herstelwerkzaamheden aan de aanmeersteiger Albina-Sint Laurent, woensdag afgerond. De verlichting is aangepakt en er zijn fenders van tractorbanden geplaatst. De fenders moeten voorkomen dat de veerboot tegen de ponton aankomt bij het aan- en afmeren. Ook de helling op de ponton is gecorrigeerd. Met de afronding van het herstel is ook de tonnagebeperking van de aanmeersteiger opgeheven.

Op de ponton ontstond een hoogteverschil wanneer er zwaargewicht over ging op weg naar de boot. Dat verschil is nu weggewerkt. De stagnatie heeft te maken gehad met de weersomstandigheden en dat de technici moesten werken na het vertrek van de veerboot. De veerdienst is tijdens de werkzaamheden normaal onderhouden.

De technici konden in de regen geen laswerkzaamheden verrichten en zij konden ook niet werken op momenten dat de boot 'La Gabrielle' de oversteek moest doen. De steiger werd bij elke vaart ontruimd en na de vaart werd dan wederom gestart met de werkzaamheden, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in samenspraak met de Fransen. Er zijn momenten geweest dat de Fransen de werkzaamheden zijn komen bezichtigen en afstemming hebben gepleegd. Technici hebben ook de situatie aan de Franse zijde bekeken.

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August