VIDS dankt hulpverleners bij bootramp
17 Jan 2019, 22:56
foto


De bootramp op de Coppenamerivier op 28 december van het afgelopen jaar heeft de Surinaamse gemeenschap in rouw gedompeld. Met name de inheemse bevolking is direct geraakt door het ongeval, waarbij twaalf personen zijn omgekomen. De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) spreekt in een persbericht dank uit aan het team dat zich heeft ontfermd over de slachtoffers en nabestaanden van het bootongeval.

De VIDS zegt dat zij de hulpverleners van dichtbij heeft meegemaakt en haar gepaste waardering voor hen wenst uit te spreken. “Het team, bestaande uit leden van het NCCR, het Nationaal Leger, Kabinet President, Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), het Districtscommissariaat en andere (semi-) overheidsdiensten heeft naar vermogen zijn uiterste best gedaan om het leed van de overlevenden en hun familieleden te verzachten.”

President Desi Bouterse wordt in het bericht bedankt voor het instellen van een Nationale dag van rouw en zijn inzet bij deze ramp. “Gran tangi”, ook aan de gehele Surinaamse gemeenschap voor zijn medeleven en alle inheemse organisaties en personen die op welke wijze dan ook hun bijdrage hebben geleverd.
Advertenties