Visserijsector komt met tweede ultimatum
10 Jan, 17:12
foto
Een van de Chinese fabrieksschepen is vandaag naar de Centrale voor Vissershavens in Suriname NV (Cevihas) gesignaleerd.


Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij krijgt een nieuw ultimatum van de visserijsector. De bewindsman heeft niet gereageerd op een eerder gesteld ultimatum dat woensdag is verlopen. Starnieuws verneemt dat indien Soerdjan niet reageert in drie dagen tijd, de sector naar de rechter stappen zal stappen.

Surinaamse Seafood Associatie, de Federatie van Surinaamse Agrariërs, het Visserscollectief, Suriname National Fisherfolk Organisation en Suriname Industrial Fisheries Cooperative hebben vandaag vergaderd over de ondernemen stappen.

De organisaties hebben op 2 januari via het Avocatenkantoor Lim A Po gevraagd informatie gevraagd over:
- Keuringsrapporten van de zes Chinese fabriekstrawlers;
- Bevestiging van de afwijzing van de vergunningsaanvragen van ROS National Fisheries;
- Een overzicht afgegeven toestemmingen 2016-2017-2018.

Naast de juridische aanpak zal ook de regering worden geïnformeerd over de visserijsector. De boten van Ros National voldoen volgens de visserijsector niet aan de vergunningsvoorwaarden en vormen een bedreiging voor de sector. De boten zijn nog steeds in de Surinaamse wateren. Eentje is vandaag bij Centrale voor Vissershavens in Suriname NV (Cevihas) gesignaleerd. Het vaartuig is komen tanken.

Monday 24 June
Sunday 23 June
Saturday 22 June