Cocaïne zou via Guadeloupe naar Frankrijk gaan
09 Jan, 01:59
foto
De cocaïne zat verstopt tussen rijstzakken in containers. Het onderzoek is nog gaande. Er moeten nog meer containers worden onderzocht.


De ruim 2300 kilogram cocaïne die op de Jules Sedney haven is onderschept dinsdag, zou via Guadeloupe naar Frankrijk worden verscheept. De acht containers stonden al klaar om verscheept te worden toen de cocaïne ontdekt werd door de Port Control Unit die met steun van het Bureau voor Drugs en Criminaliteit van de Verenigde Naties (UNODC) is opgezet.

Starnieuws verneemt dat tot nu toe twee containers zijn onderzocht. Vandaag zal doorgegaan worden met het onderzoek van de overige containers. De rijst is afkomstig van Nivash rijstpellerij. De ondernemer Nitender Oemrawsingh van Nivash rijst is aangehouden door het Arrestatieteam in Nickerie. Een ander rijstbedrijf uit Nickerie, waarvan de containers zijn, is eveneens in beeld gebracht.

De containers waren gescreend door de douane en al verzegeld. Het is duidelijk dat veel meer personen betrokken zijn bij deze zaak. Een inklaarder is eveneens aangehouden. De politie heeft tot nu toe geen informatie over deze zaak verstrekt, onder aanvoering dat niet alle containers nog zijn onderzocht.


Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June