Twee aangehouden voor beroving incassoloper hotel
08 Jan, 21:24
foto


Een incassoloper van Courtyard by Marriott is van een groot geldbedrag beroofd op het voorterrein van het hotel. Hij had in zijn bezit een tas met een groot geldbedrag in Surinaamse dollar, euro’s en Amerikaanse dollar. De incassoloper moest het geld gaan storten op de bank. De politie Public Relations meldt dat Aniel D. (23) en Maikel L. (25) zijn aangehouden door de afdeling Kapitale Delicten "in verband met een beroving op het terrein van een hotel langs de Anton Dragtenweg".

Terwijl de incassoloper nog op het terrein liep, kwam een personenauto het terrein oprijden waaruit een man stapte die gewapend was met een vuistvuurwapen. Onder bedreiging met dat wapen werd de tas met geld uit handen van de incassoloper gestolen op 2 januari.

Na de diefstal stapte de rover weer in de auto waarna de autobestuurder met hoge snelheid wegreed. Na goede technische en tactische recherche werk werd de chauffeur van de vluchtauto in beeld gebracht. Het betreft in deze de 23-jarige Aniel D. Toen hij begreep dat de politie hem op het spoor zat, meldde hij zich op maandag 7 januari op de afdeling Kapitale Delicten aan in gezelschap van zijn advocaat. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. In het verlengde van de aanhouding en in verzekeringstelling van Aniel D. is Maikel L. zichtbaar gemaakt vandaag, dinsdag, aangehouden door het Arrestatie Team.

Maikel L. moet de persoon zijn geweest die de incassoloper, onder bedreiging met een vuistvuurwapen, beroofd heeft van de tas met geld. Hij blijkt officier te zijn in het Nationaal Leger. Naar aanleiding hiervan is hij overgedragen aan de Militaire Politie om voorgeleid te worden. De politie zal samen met de Militaire Politie deze strafzaak verder onderzoeken. Het gestolen geld is nog niet teruggevonden.

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June
Saturday 22 June