Aanvraag visum Groot-Brittannië kan nu bij VFS Global
08 Jan, 07:27
foto


Vanaf 10 januari is het mogelijk om vanuit Paramaribo een visum voor Groot-Brittannië aan te vragen bij het VFS Global kantoor aan de Prins Hendrikstraat. Staatsolie heeft US$ 13.500 gedoneerd voor dit project. Het initiatief komt van Amwed Jethu, honorair consul van Suriname in Groot-Brittannië.

De visum aanvraagprocedure voor Groot-Brittannië voor Surinaamse paspoorthouders was de laatste jaren zeer omslachtig. Aanvragers moesten eerst naar Guyana afreizen voor het afgeven van biometrische persoonsgegevens en vervolgens na terugkeer in Suriname, moesten zij vaak wekenlang op hun paspoort wachten.

Op verzoek van velen heeft Jethu nu een oplossing kunnen vinden samen met de Managing Director & CEO van Staatsolie, Rudolf Elias en het bedrijf VFS Global. Een Brits visum kan worden aangevraagd via VFS Global. Tijdens de afspraak met VFS Global zullen de biometrische persoonsgegevens van de aanvrager worden afgenomen en kan de aanvraagdocumentatie worden ingediend. De kosten voor de visumaanvraag bedragen ongeveer US$ 65. Dit bedrag is inclusief de verzendkosten van het paspoort per koerier naar het regionale Brits visum-beslissingscentrum in New York, en van hieruit weer terug naar Suriname.

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June
Saturday 22 June