VHP: 60 personen Sunny Point kunnen nu zelf kleren maken
24 Dec 2018, 04:41
foto
Geslaagden van de cursus die is afgedraaid te Sunny Point. Deelnemers hebben geleerd om zelf kleren te kunnen maken. Zij hebben de schoolhemden zelf vervaardigd.


Zestig cursisten te Sunny Point kunnen nu zelf kleren vervaardigen. Zij hebben de 'knip- en naaicursus' succesvol afgerond. Een delegatie onder leiding van VHP-voorzitter, Chan Santokhi, heeft zondagmiddag de certificaten uitgereikt aan de deelnemers.


De groep heeft vol enthousiasme de door hen geproduceerde schoolhemden getoond. Het idee voor de cursus komt van Eline Wanaboo, die in haar dankwoord aangaf bijzonder trots te zijn op de partij die tijdens de kerninstallatie te Sunny Point in 2017, het idee heeft gelanceerd. Nu, een jaar later, zijn er zestig vrouwen getraind die met behoud van de vijf naaimachines en overige trainingsattributen, alle schoolhemden uit deze kinderrijke buurt kunnen kunnen maken.

Dit is pas armoede bestrijding en duurzame ontwikkeling en geen voedingspakket die morgen op is. "Wij zouden graag de VHP een cadeau willen geven, maar zijn vanwege de economische situatie waarin ons land door deze regering is gebracht, daartoe niet in staat. "Maar voorzitter Chan, uw cadeau komt nog op 25 mei 2020, no span mi man", zei Wanaboo.

Santokhi prees de inzet en het doorzettingsvermogen van de trainees en stimuleerde hen door te gaan totdat er zoveel ervaring is opgedaan dat ook hij te Sunny Point naar de kleermaker kan voor het maken van zijn eigen kleding. "Heb geloof in uzelf en heb geloof in de toekomst. Met de juiste keus heeft u straks uw Suriname terug."

De trekker van deze cursus was Mildred Pinas die twee jaar geleden is toegetreden tot de VHP. Zij werd bijgestaan door de de VHP-kernvoorzitters, Wonny Adjako en Krensa Biaca.
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April