Politie geeft identiteit 73e verkeersdode
19 Dec 2018, 11:15
foto


Oswick Trotman is de fietser die donderdag 13 december is aangereden door een personenauto aan de Anton Dragtenweg. De 31-jarige man is in de vroege ochtend omstreeks kwart voor vijf geschept tussen de Advocaatstraat en de Kasoedjieweg.

Het is de politie gelukt het ontzielde lichaam van Trotman door leden van zijn pleegfamilie en de kapitein van de vissersboot bij wie hij in dienst was, te identificeren. De verwondingen aan het lichaam van Trotman waren van dien aard dat de politie in eerste instantie niet kon aangeven tot welke bevolkingsgroep de man behoorde.

De 35-jarige autobestuurder Richard B. was na de aanrijding doorgereden, maar heeft zich later aangemeld op het politiebureau Geyersvlijt. Hij verklaarde dat hij dacht dat hij een hond had aangereden. Maar bij thuiskomst en bij het zien van de schade aan zijn auto, vermoedde hij volgens zijn verklaring dat hij een persoon had aangereden. Bij een blaastest bleek dat Richard B. een hogere alcoholpercentage in zijn lichaam had dan is toegestaan om deel te nemen aan het verkeer. Hij is in verzekering gesteld.

De politie plaatste ook een oproep om achter de identiteit van de ongelukkige fietser te komen. Trotman was Guyanees en was visser van beroep. Hij heeft vanaf zijn 13e in Suriname gewoond. Hij is de 73e verkeersdode voor dit jaar.
Advertenties