Vader krijgt zeven jaar celstraf voor misbruik dochter
14 Dec 2018, 01:59
foto


Radjinderkoemar C. wordt verweten zijn dochter op verschillende tijdstippen verkracht te hebben. Het meisje is volgens eigen zeggen vanaf haar vijfde jaar tot haar dertiende door haar eigen vader seksueel misbruikt. Kantonrechter Marie Mettendaf heeft de man op de rechtszitting van donderdag veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Ook heeft de kantonrechter psychologische begeleiding van de man gelast.

Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van acht jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht tegen de verdachte. De vader had het meisje bedreigd. Hij zou haar en de moeder vermoorden indien het kind iets aan haar zou vertellen. Het meisje werd steeds verkracht als de vader alleen met haar thuis was.

Op een gegeven moment verzamelde het meisje alle moed bij elkaar en vertelde ze het aan haar moeder, die aangifte deed. Het meisje vertelde dat de eerste keer toen de vader haar verkrachtte, zij alleen met hem thuis was. Hij deed de kamer op slot, verkrachtte haar en waste het bebloede laken. Hij bedreigde het slachtoffer als zij iets zou vertellen. En zo werd zij meerdere malen verkracht als haar moeder niet thuis was.

Volgens de verdachte is hij fout geweest om seks met zijn bloedeigen dochter te bedrijven. Hij beweerde dat het meisje zelf wilde en dat hij daarop in is gegaan. Dit ontkent het kind. Uit het psychologische rapport blijkt dat de man een gebrekkige ontwikkeling, maar geen ziekelijke stoornis heeft. De psycholoog kon niet tot een volledige uitspraak komen en aangeven of de man volledig toerekeningsvatbaar is of niet.

Wanita Ramnath
Advertenties