Twaalf vissers ontvangen vergoeding van Staatsolie
13 Dec, 02:19
foto
Twaalf vissers van Commewijne hebben op het hoofdkantoor van Staatsolie hun cheque ter vergoeding van de schade aan hun boten ontvangen. (Foto: Staatsolie)


De twaalf vissers van wie de boten op 19 november zijn beschadigd door de op drift geraakte olietanker Tradewind Legend, zijn deze week vergoed door Staatsolie Maatschappij Suriname NV. De vergoeding dekt de schade aan de vaartuigen en de periode waarin de vissers niet kunnen werken. De secretaris van het Visserscollectief, Mark Lall, zegt dat de kwestie naar tevredenheid is afgehandeld.

De vissers hebben op 10 december hun cheque ontvangen op het hoofdkantoor van Staatsolie. De groep werd geleid door Paul Garnauth en Lall. Tradewind Legend is een door Staatsolie geleased schip, voor de export van brandstof. Het vaartuig raakte op weg naar de haven van Tout Lui Faut op drift dichtbij de monding van de Surinamerivier. Boten van twaalf vissers raakten door dit incident beschadigd, meldt de Corporate Communication van Staatsolie.

Met de schadevergoeding kunnen de vissers, onder meer, nieuwe motoren kopen en hun boten repareren. Lall zegt dat na het incident, de schade in kaart gebracht werd door de districtscommissaris van Commewijne, de Maritieme Autoriteit Suriname en het Visserscollectief.