Man legt tegenstrijdige verklaringen af in rechtbank
11 Dec, 16:56
foto


Etto L. heeft op de rechtszitting van maandag tegenover kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Hij zou een gouden halsketting van de benadeelde weggerukt hebben in de nabije omgeving van Palmentuin. De partner van de benadeelde kwam op dat moment erbij en Etto L. moest de halsketting afstaan.

Eerst beweerde de verdachte dat de ketting op de grond lag. Vervolgens zei hij dat de halsketting in zijn hand was. De benadeelde werd ook gehoord op deze zitting. Zij gaf aan dat het Inheemsen dag, afgelopen 10 augustus, was en dat zij met haar man te Palmentuin vertoefde. Ze kreeg mot met haar man en liep toen huilend weg. De verdachte bleef achter haar aanlopen met zoete woorden. Hij vroeg haar om bij hem te komen. Ze begon sneller te lopen en te rennen. Op een gegeven moment raakte ze uitgeput en hij rukte toen haar halsketting weg. Op hetzelfde moment kwam haar man met de taxi en ze hield hem alles voor. Haar partner vroeg gelijk naar de halsketting en Etto L. moest die afstaan. Vervolgens deed het echtpaar aangifte bij de politie.

Etto L. verklaarde eerst dat hij de halsketting op straat gevonden had. Bij de politie had hij het feit wel bekend. Vervolgens kwam hij terug op zijn verklaringen. Hij zei dat de ketting op de grond in de buurt lag waar hij de vrouw trof. Volgens de verdachte was hij aan het chillen en zou naar huis gaan, toen hij de benadeelde zag huilen. “Ik wilde haar echt helpen door haar naar huis te brengen of zo. De ketting had ik op de hoek van de Combéweg en Mahonylaan gevonden”, beweerde Etto L.

Door verdere vragen van de kantonrechter viel de verdachte door de mand. Hij beweerde toen dat de halsketting in zijn hand was toen de partner van de benadeelde ernaar vroeg. Etto L. heeft reeds een vonnis op zijn naam staan voor diefstal in vereniging. Hij had toen vier jaren in de bak gezeten. Op 11 februari zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June