Verdachte hoort strafeis op eerste strafzitting
11 Dec, 00:57
foto


Jayant K. is gekwalificeerde diefstal ten laste gelegd. Op de rechtszitting van maandag is deze zaak voorgedragen door officier van justitie (ovj), Bibian Tjin Liep Shie. De verdachte die monteur van beroep is, zag kans om binnen 30 seconden op klaarlichte dag, op 6 november van dit jaar, een auto open te gooien en de accu eruit te halen.

De benadeelde had zijn auto langs de weg geparkeerd en toen hij uit een gebouw kwam, zag hij dat de verdachte bezig was in de auto. De Ovj eiste een celstraf van twaalf maanden waarvan acht voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar.

Volgens de benadeelde was zijn auto op slot. De verdachte verklaarde tegenover kantonrechter Cynthia Valstein dat de hoed van de auto wel op een kier stond. Hij haalde de accu eruit en ging op zijn fiets weg. De benadeelde zette de achtervolging in. Op een gegeven moment struikelde de man met zijn fiets over een steen die op de weg lag. Hij werd toen aangehouden.

Bij zijn aanhouding trof de politie enkele sleutels, een accu en een touw aan. De man was eerder gevonnist voor mishandeling. Jayant K., die geen advocaat wenste, zei dat hij spijt had van zijn handeling. “Ik weet niet wat toen in mij opkwam”, zei de man.

Wanita Ramnath