Suriname en Singapore willen samenwerking verdiepen
08 Dec, 20:56
foto
Ambassadeur Karen Tan van Singapore en minister Yldiz Pollack-Beighle. (Foto: BUZA/NII)


Suriname en Singapore zullen een werkprogramma ontwikkelen voor bevordering van de samenwerking op het gebied van toerisme, onderwijs en capaciteitsversterking, luchtvaartgebied alsook de uitwisseling van informatie over de opzet van economische partnerschappen. Minister Yldiz Pollack-Beighle heeft een bilateraal onderhoud gehad met de ambassadeur van Singapore voor de Caricom lidlanden, Karen Tan, om de basis te leggen voor een intensievere politieke, technische en economische samenwerking.

Om de commerciële samenwerking tussen Suriname en Singapore te bevorderen en de samenwerking op het gebied van handel en Investeringen te vergroten, benadrukte minister Beighle de noodzaak om op kort termijn overeenstemming te bereiken over het vermijden van dubbele belasting en luchtvaart connectiviteit. Ook milieusamenwerking is genoemd als een prioriteit in de bilaterale relatie, meldt Buitenlandse Zaken via het Nationaal Informatie Instituut.

Ambassadeur Tan heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om minister Pollack-Beighle het trainingsprogramma voor 2019 aan te bieden. Alle kosten voor deelname aan deze trainingen, in onder andere ICT, e- governance en milieu, worden gedragen door Singapore. In het eerste kwartaal van 2019 zal er een werkbezoek onder leiding van ambassadeur Tan aan Suriname worden afgelegd.

Friday 24 May
Thursday 23 May
Wednesday 22 May