Assembleelid Budike wil versterking districtsfondsen
04 Dec, 18:58
foto
Marlon Budike (NPS) is vanmiddag toegelaten als lid van De Nationale Assemblee. Hij legt de eed af in handen van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. (Foto: Raoul Lith)


Het nieuwe lid van De Nationale Assemblee (DNA), Marlon Budike (NPS), heeft bij zijn toelating dinsdagmiddag aangegeven zich sterk te maken voor de versterking van de districtsfondsen. Voor hem is het belangrijk dat de districten hun eigen ontwikkeling kunnen bepalen en niet dat de beleidsmakers bepalen wat er in de districten moeten gebeuren.

“In de periode 2010-2015 heb ik het volk mogen vertegenwoordigen als districtsraadslid, ik kwam in aanraking met de decentralisatie en raakte er verliefd op. De wil van het volk komt tot uiting in de decentralisatie. Jammer dat in de afgelopen jaren de maatregelen zijn afgenomen, zodat de districtsraad minder kan uitvoeren”, zegt Budike, nadat hij nadrukkelijk zijn familie nogmaals bedankte voor de ondersteuning in zijn korte politieke carrière. Budike zal zich ook sterk maken voor de jeugd. Er wordt vaak gesproken over de jeugdigen "maar als wij dit land niet welvarend en gezond maken voor hen, kijken zij met minder hoop en enthousiasme uit naar hun toekomst. Niet vergeten dat het volk ons heeft geplaatst, we zijn er voor het volk”, benadrukt het nieuwe DNA-lid.

“Wij wensen u kracht, succes en bovenal wijsheid toe. Er zijn momenten in het college waarbij u moet terugvallen op uw bagage, uw voorkennis. U zult dat zeker meemaken”, luidt de felicitatie van Rossellie Cotino namens de NDP-fractie. “Commewijne en heel Suriname kijken uit naar de verrichtingen van het nieuwe lid in een tijd waar Suriname moeilijke tijden meemaakt, in een tijd waarbij we in een crisis zitten, een tijd welke veel uithoudingsvermogen zal vergen van het lid. Ik denk dat het lid in staat zal zijn om de uitdaging met succes zal aangaan”, benadrukt Mahinder Jogi (VHP).

“Vanaf vandaag rust een bijzondere verantwoordelijkheid op u, u bent geroepen tot een arbeid die niet zoveel mensen in het land begrijpen. We doen ons best om hen het beter te laten begrijpen, maar u zal merken dat het werk meer is dan u dacht”, zegt de voorzitter van DNA, Jennifer Geerlings-Simons. Zij benadrukt dat ondanks de zware meningsverschillen in DNA, iedereen samenwerkt als collega’s en dat Budike kan rekenen op de ondersteuning van de leiding van het parlement en uiteraard ook van de overige leden.

“We weten dat Budike de drive en capaciteit heeft om zijn bijdrage te leveren in die 18 maanden die ons nog resten. Wij juichen het toetreden van Budike toe, maar onze gedachten gaan toch wel uit naar de familie van de heer Girjasing, die ons jaren heeft ondersteund in DNA. We hebben de uitbreiding van NPS graag gezien, maar jammer dat het onder deze omstandigheden moet”, spreekt NPS-fractievoorzitter, Gregory Rusland DNA toe. Hij vraagt eveneens geduld van de familie van Budike. “Zoals de voorzitter het heeft aangegeven, is het werk veel meer dan wij denken”, laat Rusland optekenen.

Yvanka Ozir-Awailame

Friday 19 July
Thursday 18 July
Wednesday 17 July