Verno Pryor moet Nyun Combé transformeren
02 Dec 2018, 06:34
foto
Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling feliciteert Verno Pryor met zijn aanstelling als directeur van Nyun Combé. (Foto: RO/NII)


Voor de duur van een jaar is gewezen districtscommissaris van Brokopondo, Verno Pryor, aangesteld als directeur van de Stichting Nyun Combé (SNC). Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling merkte tijdens zijn felicitatieboodschap op dat Pryor de immense taak op zich genomen heeft om "van niets iets te maken". Binnen zes maanden moeten er zichtbare positieve resultaten worden bereikt.

De minister heeft de directeur opgeroepen uit te kijken naar parkeergelegenheid bij de accommodatie aan de Kleine Saramaccastraat waar Afro-Surinamers uit het binnenland en Inheemsen rituelen houden rond het overlijden van hun dierbaren. Begin dit jaar had de minister het bestuur al opgedragen alles te doen om Nyun Combé te transformeren naar een cultureel centrum, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut.

Sinds de oprichting van de stichting was Pryor voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT). Met zijn aanstelling als directeur van de stichting is hij per direct voorzitter RvT af, aangezien die twee functies volgens de statuten niet verenigbaar zijn. Het contract werd getekend tussen Pryor en SNC-voorzitter, Egbertus Fonkie, op het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Pryor is de eerste directeur van SNC.

In aanloop op de ondertekening van het contract had Pryor de taken van directeur al enkele maanden op zich genomen. Hij heeft de minister gegarandeerd dat hij het in hem gestelde vertrouwen niet zal beschamen en samen met het bestuur en de nog in te vullen posten van directie en medewerkers, hard te zullen werken om de gestelde doelen te bereiken. SNC zal de komende tijd stappen ondernemen om inkomsten te genereren en de faciliteiten voor de cliënten significant te verbeteren. Er zijn onder meer klachten over de sanitaire voorzieningen, ondermaatse ventilatie en onderhoud. Ook het complex van de SNC te Koewarasan (Wanica) met enkele nog niet afgebouwde panden moet aangepakt worden.
Advertenties