Rij- en voertuigenbelasting betalen via de bank
22 Nov 2018, 00:54
foto
De rij- en voertuigenbelasting die voor het komende jaar betaald moet worden op basis van het gewicht. De categorieën verschillen van de verzekering.


Veel mensen die bij de bank rij- en voertuigenbelasting hebben betaald, hadden gedacht dat ze ook daar de sticker in ontvangst konden nemen. Zij kregen te horen dat ze daarvoor naar de Belastingdienst moeten in Paramaribo of bij de districtscommissariaten in de districten. Daniëlle Wilfrid, ontvanger der invoerrechten en accijnzen, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat uit veiligheidsoverwegingen mensen het geld liever via de bank moeten betalen.

Het is mogelijk om op de haven, bij het belastingkantoor tot SRD 1000 contant te betalen. Bedragen daarboven moeten gestort worden bij het loket van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Ook aan de Van Sommelsdijckstraat is er een loket van de bank, waar er betaald kan worden. Verder is het bij SPSB in het kantoor van Surpost mogelijk de betaling te doen en ter plekke de sticker in ontvangst te nemen.

Wilfrid merkt op dat ook via internet bankieren, POS of stortingen, mensen de betaling kunnen doen. Door de drukte die er is geconstateerd aan de Van Sommelsdijckstraat, is er een extra loket geopend. Vanaf zaterdag kan daar en op het Havencomplex van 8.00 - 13.00 uur ook worden betaald. Wie via internet bankieren de overmaking doet, moet deze uitprinten en de sticker ophalen bij de verschillende posten.

Het is ook mogelijk dat bedrijven die Rij- en Voertuigen van een grote groep medewerkers willen betalen, contact maken waardoor de betaling centraal in orde wordt gemaakt. "Wij willen de mensen zo veel mogelijk tegemoet komen. Daarom zijn wij zo vroeg begonnen," zegt Wilfrid.

Velen zijn huiverig over het plakken van de belastingsticker aan de buitenkant van de voorruit. Wilfrid merkt op dat mensen eerst de plek waar de sticker geplakt wordt, schoon moeten maken. De sticker is beveiligd, waardoor deze beschadigd raakt bij het weghalen ervan. Indien er iets met de sticker gebeurt, kan de kwitantie worden aangetoond dat er betaald is.

Wilfrid benadrukt dat mensen moeten werken met het gewicht dat is aangegeven door de Belastingdienst en niet met dat van de verzekeringen. Het gewicht van het voertuig is aangegeven op het nummerbewijs. Het bedrag dat betaald moet worden voor een bepaald gewicht staat op de folder op onder andere de website.

U kunt de folder hier downloaden.
pdf-icon.gif Rij-_en_voertuigenbelasting.pdf                
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April