Twee bejaarden overleden door bijensteken
20 Nov 2018, 13:44
foto


Twee mannen zijn in afzonderlijke gevallen overleden nadat ze waren aangevallen door Braziliaanse bijen. Frits Calor (90) is vrijdagmiddag in de Baggelenweg aangevallen. Hij werd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd, maar heeft het niet gehaald. Hij is rond negen uur in de avond overleden.

De bejaarde man was bezig zijn erf schoon te maken toen hij werd aangevallen door de bijen. Brandweermannen die werden ingeschakeld, hebben de bijen aangetroffen in een autoband op het erf. De bijen zijn gedood.

In Saramacca is een dag eerder, op donderdag, een 61-jarige man aangevallen door eveneens Braziliaanse bijen. Sardhakoemar Bihari die het perceel te Calcutta aan het maaien was, is ter plekke overleden. Ook deze bijen heeft de brandweer bestreden. De ingeschakelde arts constateerde een acute allergische reactie bij Bihari door de bijensteken. Beide lichamen zijn afgestaan aan de nabestaanden voor de begrafenis, meldt de afdeling Public Relations van de Politie.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April