Coach Real Madrid naar huis gestuurd
29 Oct 2018, 18:13
foto
Julen Lopetegui is de wacht aangezegd door Real Madrid. (Foto: Evening Standard)


De bui hing er al. Julen Lopetegui (52) is vandaag na 14 wedstrijden ontslagen door Real Madrid. Reden: slechte resultaten sinds hij de leiding heeft bij 'Los Blancos'. De druppel die de emmer deed overlopen is de nederlaag tegen aartsrivaal Barcelona zondag. Real Madrid wist slechts 1 doelpunt te scoren, terwijl Barça 5 keer het net vond.

De club heeft in een officieel bericht het vertrek van de coach bekendgemaakt. Oud-speler Santiago Solari neemt voorlopig waar. De loopbaan van Lopetegui duurde nauwelijks 3 maanden bij de Spaanse topclub. De Spanjaard heeft geen duidelijke win-formule gevonden voor een team vol sterren. Dit resulteerde natuurlijk tot veel ontevredenheid bij de fans.

De aanstelling van Lopetegui bij Real was omstreden. Enkele dagen voor de eerste groepswedstrijd van het Spaanse elftal - dat tot op dat moment onder zijn leiding was - werd hij ontslagen door de Spaanse voetbalbond. Real Madrid had immers vlak voor de Wereldkampioenschappen in Rusland de komst van Lopetegui als coach aangekondigd.

De aanstelling van Solari is tijdelijk, aangezien hij ook trainer is bij Castilla, het 2e divisie team van Real. Het kan ook zijn dat hij de baan houdt, als hij een het imago van de Spaanse gigant herstelt. Duidelijk is dat resultaten bepalen wie blijft en wie gaat.

Leroy Troon

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April