Coesewijneburg gaat om 18.00 uur vandaag open
24 Oct 2018, 16:57
foto
De Coesewijnebrug is voorzien van een asfaltlaag. De brug wordt om 18.00 uur opengesteld. (Foto: OWT&C)


De Coesewijnebrug gaat om 18.00 uur open voor het verkeer. Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) zegt aan Starnieuws dat de aannemer dubbel zo hard heeft gewerkt. De eerste asfaltlaag is aangebracht. Hierdoor is het mogelijk om het verkeer open te stellen. Het meest cruciale werk is gedaan. In het weekend zal het werk verder opgepakt worden. De brug was maandagmiddag afgesloten en zou aanvankelijk tot 1 november afgesloten zijn.

Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober zullen de asfalteringswerkzaamheden hervat worden. Zaterdag zal de brug om 17.00 uur afgesloten worden tot zondagochtend 5.00 uur. Daarna gaat de brug zondagmiddag om 17.00 uur weer dicht tot maandagochtend 5.00 uur.

Minister Pengel zegt dat in het weekend weer keihard gewerkt zal worden waardoor het verkeer maandagochtend weer gebruik kan maken van de brug. Door de algehele afsluiting van de brug ontstonden er lange files. Vooral tijdens de spitsuren waren diverse wegen overbelast.

De resterende asfaltlagen zullen in het weekend worden aangebracht, zegt minister Pengel. Door meer mensen in te zetten, vooral voor het handmatige werk, heeft de aannemer tijd kunnen winnen.
Advertenties