Coesewijnebrug wel open voor langzaam verkeer
23 Oct, 04:30
foto
De Coesewijnebrug is vanaf maandagmiddag tot 1 november afgesloten voor zwaar verkeer. (Foto: OWT&C/NII)


De Coesewijneburg die tot 1 november is afgesloten voor zwaar verkeer, zal wel toegankelijk zijn voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. Zij zullen volgens de instructies die ter plaatse gegeven worden, wel gebruik kunnen maken van de brug tijdens de werkzaamheden. Indien dit niet het geval zou zijn, moesten zij grote omwegen maken om hun plaats van bestemming te bereiken.

De werkzaamheden op de brug maken deel uit van het rehabilitatieproject van de Coesewijnestraat. Deze zijn eerder deze maand van start gegaan en zijn in de laatste fase. Kuldipsingh Infra voert de werkzaamheden uit in opdracht van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). “Bij inspectie is gebleken dat het brugdek aan onderhoud toe is”, zegt Bryan Blinker, één van de projectdragers van de afdeling Wegen, sectie Planning en Voorbereiding van OWT&C, tegen het Nationaal Informatie Instituut.

De strekking vanaf de Marowijnestraat tot en met de brug is onderdeel van de werkzaamheden van het landelijk asfalteringsprogramma 4. De werkzaamheden zijn in januari 2017 gestart en het project moet volgens planning december 2018 opgeleverd worden.

Doordat er veel verkeer en zwaar materieel over de brug gaat, is het belangrijk om de brug in zijn oude staat te brengen. Bij de opritten is er in fasen gewerkt, waardoor het verkeer gedeeltelijk opengesteld was. Vanwege gebrek aan ruimte en voor de veiligheid van de medewerkers en de weggebruikers, is het noodzakelijk om de brug af te sluiten voor auto’s en zwaar verkeer tijdens de laatste fase.

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April