Gajadien: Druk leningenplafond wordt groter
23 Oct, 02:49
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Met het geven van het startsein voor rehabilitatie wegstrekking van 79 km, Jenny-Henar voor US$ 80 miljoen, wordt wederom een schulddruk op de samenleving gelegd. Hoewel deze belangrijke wegstrekking rehabilitatie behoeft, is er geen openbare aanbesteding gehouden voor de gunning van dit werk. Dit project is ook niet opgenomen in de begroting van 2018. Dit zegt Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) aan Starnieuws.

Gajadien merkt op dat de regering al op verkiezingstoer is om nu allerlei projecten te gaan uitvoeren om te doen blijken dat er gewerkt wordt voor de samenleving. “Intussen wordt het volk dieper in de leningenput gestopt”. De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, handelt volgens de politicus in strijd met de wet op Staatsschuld. Bij dit contract, alsmede de komende contracten welke gefinancierd worden met een korte grace periode, stelt Gajadien.

"Ons binnenlands schuld obligoplafond van 25% is reeds overschreden. En als de minister van Financiën zelf stelt dat wij dit jaar met een economische groei van 0,5% gaan afsluiten, kan men geen verdere schuldverplichtingen aangaan ter overschrijding hiervan. In dit geval zou deze lening naar het parlement moeten komen," benadrukt de volksvertegenwoordiger.

Gajadien stelt dat hij nog geen afwijkingsresolutie heeft gezien waarom afgeweken is van openbare inschrijving en plaatst vraagtekens of in overleg met bureau Staatsschuld deze verplichtingen aangegaan zijn geworden.“Het land heeft vooralsnog genoeg inkomsten om verdere schuldenlast op de samenleving te blijven leggen”. Het laatste woord hieromtrent is nog niet gezegd, stelt Gajadien, die hierop terugkomt bij de begrotingsbehandeling volgende maand.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April