Staking bond SBB opgeheven
22 Oct 2018, 13:00
foto


De staking van de personeelsbond van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is opgeheven. De leden hebben maandag na een algemene ledenvergadering (alv) besloten om het werk te hervatten. Ze hebben een week actie gevoerd. Aanleiding voor het opschorten van de acties, zijn de gesprekken die in het weekend zijn gevoerd tussen de SBB-directie en het bondsbestuur.

“Uit de gesprekken van het weekend zijn er afspraken voortgevloeid en die heeft het bestuur in een alv aan de leden voorgelegd. Zij hebben besloten om de werkzaamheden op te pakken,” zegt Dino Souprayen, ondervoorzitter van de bond. “Ze geven ons de volmacht en de ruimte om samen met de directie te werken aan de gemaakte afspraken.”

De afspraken omvatten onder andere de tijdslimiet voor de onderhandelingen van de collectieve arbeidsovereenkomst en de onderhandelingen over de uitbetaling van de salarissen tegen de geldende dagkoers. Ook wordt de bond betrokken bij het mutatie- en detacheringsbeleid en zal hij samen met directie kijken naar de procedures die het beste zullen werken. Over de gestelde tijdslimiet wil de bond niet veel kwijt.

“Ik ben dik tevreden met de fighting spirit en de inzet van de leden, want we hebben ons doel bereikt. De mensen hebben gestreden voor erkenning en uiteindelijk hebben we dat gehad,” merkt Souprayen tevreden op. “We gaan nu samenwerken aan het gezond maken van de organisatie.” De bond en zijn leden willen betrokken worden bij besluiten die de directie neemt.


Yvanka Ozir-Awailame
Advertenties